Schackintresserad? Besök Tyresö SK vi älskar schack.

  • Juniorverksamheten

    Tyresö SK har verksamhet för juniorer på "hemmaplan" i föreningsgården Kvarnhjulet. På begäran försöker vi också erbjuda verksamhet i skolor i Tyresö och Nacka.

  • Allmänna verksamheten

    Tyresö SK har sin allmänna verksamhet på "hemmaplan" i föreningsgården Kvarnhjulet. Kvarnhjulet ligger i Bollmora (Tyresö centrum)

  • Något på gång

    Tyresö SK kommer att försöka starta om sina nybörjar kurser under vintern 2017. Mer info kommer.

Tävling

Fot i gips

Vi var 8 personer som modigt gav oss iväg på kryssning till Mariehamn och tillbaka. På vägen dit lyckades undertecknad slita av hälsenan och resultatet ser ni här till vänster. Inte den bästa tiden att hoppa omkring i gips kanske... Hurso

mhelt, förutom denna incident, bjöds deltagarna (Svante, Göran, Börje, Peter, Lars, Åke och undertecknad) på ett föredrag om svenskt schacks första storstjärna - Gideon Ståhlberg (betydligt starkare än jag trott som bara växt om med Zürich 1953). En blixtturnering omringade föredraget (4+3 ronder) och undertecknad lyckades på något sätt vinna tillställningen med 7/7. De andra tyckte väl synd om en .... Efter lite extra schackunderhållning i form av diverse partier från nämnda Zürichturnering var det dags färjebyte och återfärd. 

Under återfärden intogs en utmärkt 3-rätters måltid och ytterligare schackspelande, diverse shopping och allmän trevlighet utbröt. Vad jag tror var väl alla tämligen nöjda med detta alternativ till lagmiddagen vi brukar ha efter avslutad säsong. Kanske kan det bli en ny tradition? Nu är det bara SM kvar innan högsommaren utbryter ... Vi ses i augusti!

 

I en synnerligen oviss uppställning inför sista ronden med 4 spelare på 4½ poäng skingrades dimmorna i sista ronden och som slutsegrare på bättre Buchholz stod

Bertil Johansson 5½ av 7, före Svante Wedin 5½/7 och Johan Huusmann 5/7.

Övriga resultat framgår av tabellen här ovan i menyn.

I onsdags spelades KM i Blixt för såväl juniorer som seniorer. Det var Alex Kairouz som vann JKM, tyvärr deltog bara 6 spelare.

Slutställning:

Grupp A
1. Alex Kairouz, 6
2. Leo Levenius, 4
3. Vladislav Mashkov, 2
Grupp B
4-5: Lucas Widlert och Theodor von Knorring, 5 (Särspel den 31:a maj)
6. Maxim Kristersson Campbell, 2

 

En helt annan uppslutning var det på seniorernas KM, hela 14 spelare blev det till slut, Åke Lundeqvist och Lars Vivall är ännu inte medlemmar, så de deltog utom tävlan. Dessutom deltog juniormästaren också i seniorblixten utan att göra bort sig på något vis.

Vann gjorde Theodor Lindberg på maximala 13 poäng (100%)! En fantastisk prestation.

2.Bertil Johansson, 10½ 3. Gunnar Andersson, 10 4. Åke Lundeqvist, 9 5. Göran Ridnert, 8 6. Svante Wedin, 7½ 7. Martin Skjöldebrand, 7 8. Stefan Lundqvist, 6 9. Richard Strobl, 6 (Inbördes möte) 10. Alex Kairouz, 4 11. Andres Estica, 3½ 12. Fredrik Lundgren, 3 13. Marcello Whittembury, 2½ och 14. Lars Vivall, 0.

Ni som varit med minst 2 gånger under den gångna säsongen inbjudes till en avslutning av Allsvenskan och Stockholmsserien med en dagkonferens på Viking Grace, kort stopp i Mariehamn och återresa med Amorella. 

Lämpliga datum, som vi kan rösta om, är 5/6, 6/6 (Nationaldagen) och 10/6. Gör det genom att svara till mig!

Programmet:

07:45 är det välkommen ombord och Frukostbuffé.

9:00 Vi ses i konferensrummet

13:10 Fartygsbyte i Mariehamn, Amorella avgår 13:25

14:00 Lunchbuffé

15:00 Vi fortsätter i nytt konferensrum

18:55 Amorella ankommer till Stockholm

 

Allt till en kostnad av 300 kr för dig. Klubben sponsrar resten.

Anmäl ditt intresseDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (Svante) senast 17:e maj, jag tror Viking Line vill ha ca 2 veckors framförhållning.

Väl mött! Hälsningar

Göran och Svante

Idag onsdag håller Tyresö SK vår årliga klubbmästerskap i blixtschack. 

"Juniorerna delas in i 6-mannagrupper efter aktuell ställning i Barometern, och sedan spela 5-minuterspartier. Så vi hinner klart på den timme som vi brukar ha. Seniorerna spelar sedan i en Bergergrupp, så många som kommer."

De juniorer som vill är naturligtvis välkomna att spela med i "seniorernas" turnering. (Omvänt gäller vanligtvis inte).