Schackintresserad? Besök Tyresö SK vi älskar schack.

  • Juniorverksamheten

    Tyresö SK har verksamhet för juniorer på "hemmaplan" i föreningsgården Kvarnhjulet. På begäran försöker vi också erbjuda verksamhet i skolor i Tyresö och Nacka.

  • Allmänna verksamheten

    Tyresö SK har sin allmänna verksamhet på "hemmaplan" i föreningsgården Kvarnhjulet. Kvarnhjulet ligger i Bollmora (Tyresö centrum)

  • Något på gång

    Tyresö SK kommer att försöka starta om sina nybörjar kurser under vintern 2017. Mer info kommer.

Med mer tur and skicklighet lyckades förstalaget hålla sig kvar i divison 2 trots förlust mot Västerås ASK med 2½ - 5½ hemma i Kvarnhjulet. Att Falun förlorade med 2-6 borta mot Rockaden 4 hjälpte, och att ett lag dragit sig ur serien.

Lagledare Svante Wedin rapporterar: "I söndagens allsvenska hemmamatcher gällde det att ta minst oavgjort mot Västerås ASK för att vi skulle vara helt säkra på att undvika nedflyttning. Tyvärr hade vi fått några tunga återbud, men vi ställde upp med ett ganska rutinerat lag, dock med debutanten Andres Estica på bord 8. Ändå vann Västerås ASK klart, 5½ - 2½! Det var tur att Falu SK samtidigt förlorade med 6-2. Tack vare det höll vi oss kvar i div. II med 3 partipoängs marginal. Har vi någonsin haft en så knapp marginal? Vi får ta en funderare på hur vi ska förbättra oss till nästa säsong."

Andralaget förlorade stort mot Pyramiden 0-5 vilket sett till rankingskillnaden var föga förvånande ... Pyramiden var rankat 3-400 poäng högre på samliga bord. Med Svantes ord "Andralaget hade inte mycket att sätta emot ledande Pyramidens SK, samtidigt som de var piskade att vinna för att säkra gruppsegern. Och de gjorde det! Fast 5-0 var lite i överkant, bl.a. stod Max bra i sitt parti, men lyckades inte knyta ihop säcken. Tyvärr gick inte övriga resultat vår väg, så Tyresö 2 åkte ur div. IV (Stockholmsserien)."

Den här lagsäsongen är bara att lägga till handlingarna, andas ut och förhoppningsvis återkomma med ordinare uppsättning nästa säsong. Övertecknad har svårt att tro att vi någon match haft ordinare laguppställning, och när i stort sett alla spelar under förväntad nivå kan det bara gå på ett sätt.

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera