Schackintresserad? Besök Tyresö SK vi älskar schack.

  • Juniorverksamheten

    Tyresö SK har verksamhet för juniorer på "hemmaplan" i föreningsgården Kvarnhjulet. På begäran försöker vi också erbjuda verksamhet i skolor i Tyresö och Nacka.

  • Allmänna verksamheten

    Tyresö SK har sin allmänna verksamhet på "hemmaplan" i föreningsgården Kvarnhjulet. Kvarnhjulet ligger i Bollmora (Tyresö centrum)

  • Något på gång

    Tyresö SK kommer att försöka starta om sina nybörjar kurser under vintern 2017. Mer info kommer.

Klubbinfo

Viktor Olovsson Kolewski, Vladislav Mashkov, Theodor von Knorring och Alex Kairouz

Vid våravslutningen igår delades priser ut i Vårbarometern, JKM och JKM Blixt. Glada pristagare är från vänster Viktor Olovsson Kolewski, Vladislav Mashkov, Theodor von Knorring och Alex Kairouz.

Senare på kvällen delades priser i ÖTM och KM i Blixt till seniorerna.

Ha en skön sommar, gärna med spel i SM som i år går i Eriksdalshallen! Vi ses i höst, säsongen startar 23:e augusti.

Svante Wedin

Tyresö SK bjuder alla medlemmar till simultan den 5e april 19.00

Simultangivare är IM Johan Furhoff

 IM Johan Furhoff - foto: Lars OA Hedlund

Johan är känd för sina ibland lätt märkliga öppningar som t ex Colorado-gambiten (1.e4 Sc6 2.Sf3 f5 - som jag tror Johan spelade mot starkt motstånd i Rilton nått år) och naturligtvis Kungsgambit (1.e4 e5 2.f4) även om den inte är överdrivet märklig om dock ovanlig numera.

Välkommen till klubben den 5e!

(foto: Lars OA Hedlund)

Den 1 februari kommer vi att ha en FischerRandon (Schack960) tävling på klubben.

FischerRandon skiljer sig mot vanligt schack framför allt genom att utgångsställningen lottas slumpmässigt mellan 960 olika utgångsställningar (därav Schack960). I övrigt gäller vanliga schackregler, även om rockad kan se lite märkligt ut beroende på utgångsställningen. https://sv.wikipedia.org/wiki/Schack960

Vi kommer att köra 10-minuterspartier pga det ovanliga formatet. Martin tar med sig en slumpgenerator för FischerRandom.

Winner Gunnar Andersson

Med lika delar tur och skicklighet vann Gunnar Andersson årets Tyresö SK KM. På imponerande 6p av 7 möjliga vann Gunnar ½p för Göran Ridnert och 1p före Mikael Saltin. Den senare hade möjlighet att ändra slutresultatet i sitt uppskjutna parti från en tidigare rond, mot just Gunnar - men trots ihärdiga försök enades man till slut om delad pott i det partiet och därmed var saken klar. Förhandsfavoriterna hamnade på mer blygsamma placeringar i fältet.

Den årliga skinkblixten äger i år rum strax före jul - den 21a december!

Som vanligt håller vi till på Kvarnhjulet (vid Nyboda skola) och börjar c 19.00. Ev hålls det tal, delas ut priser och annat. Den som kommer får se!

Men innan dess...

har vi en gemytlig "visa partier dag" idag, onsdag den 14e. Vi börjar 18.00 med att med medhavt parti eller till och med partier, visa diskutera och beundra hurusom vi nedgjorde de otäcka drakar som bebor schackets värld.

Eller, "bra, roliga eller konstiga partier från lagmatcher eller annat sammanhang" under höstsäsongen. De som är hugade dyker upp vid 18, det lär fortsätta framöver kvällen.

snowtree