Tyresö Schackklubb bildades för drygt 40 år sedan som Bollmora Schackklubb och bytte namn 2013, delvis som en reaktion på att Bollmora numera inte är ett namn man känner igen.

Vi håller till i Tyresö föreningsgård i Kvarnhjulet i Bollmora (!), det som tidigare var Nyboda skolas matsal (byggnaden närmast centrum). Du tar dig hit med alla bussar som stannar i "Tyresö Centrum". Vi arrangerar varje vår Tyresö JGP (tidigare Bollmora JGP) som dock inte spelas i Kvarnhjulet. Om du är osäker på om du hittar till oss finns karta och beskrivningar här.


Tider

  •     Juniortider: Onsdagar 17.30 - 19.00 och Lördagar: 10.00 - 12.00
  •     Allmäna tider: Onsdagar 18.00 - 19.00 och 19.00 - 23.00

 

Juniorer

Tyresö SK har verksamhet för juniorer på "hemmaplan" i föreningsgården Kvarnhjulet. På begäran försöker vi också erbjuda verksamhet i skolor i Tyresö och Nacka.

Verksamheten består av såväl träning som deltagande i tävlingar i Stockholmsområdet och till och med ibland på nationell nivå. Kvarnhjulet ligger i Bollmora (Tyresö centrum) på gångavstånd från bussterminalen och vi håller till i C-huset, byggnaden närmast centrum vid Nyboda skola (adressen är Pluggvägen 6C).

Vi bjuder på såväl individuella tävlingar som lagtävlingar för de som vill. Varje termin brukar vi ha "Stegen" som tema, och dessutom olika klubbtävlingar och fritt spel. Chock är en populär sysselsättning när det finns tillfälle. De som vill kan öva på de olika "springarhäftena" (brons, silver och guld) för att träna grundläggande slutspel.

Skolverksamhet

Tyresö SK erbjuder skolverksamhet i Tyresö och Nacka. Vi har för närvarande verksamhet i några skolor i kommunerna och två ledare (Theodor och Bertil) som kan ställa upp och hjälpa er att komma igång. Kontakta Martin Skjöldebrand eller Svante Wedin för mer information.

Allmäna verksamheten

På kvällarna ordnar vi föredrag som kan handla om allt från egna äventyr i korrespondensschackets värld till retrogradanalysernas mysterier. Och lite till. Ibland tar vi in externa föreläsare på olika teman. Vi har vanligtvis en vår eller hösttävling som tema varje "termin" och däremellan fritt spel, blixt, snabbschack och annat med schackanknytning.

Vi ställer upp med två lag i såväl allsvenska serien (Allsvenskan) som i Stockholm distriktsserie (Lag-DM). Vi hoppas naturligtvis att så många som möjligt vill spela (det brukar inte vara problem att få plats när man väl uppnått spelstyrka för lagen) och vi avslutar säsongerna med en samling för de som spelat i den allsvenska serien.