Öppna TM Online färdigspelad

Öppna TM Online 2021 (såsom det blev i dessa märkliga tider) är klart. Turneringen spelades – nu när det inte gick att göra det OTB (som det heter på internetiska) på Lichess. Spelarna utmanade varandra på 45 min + 10 s inkrement och schemat höll väl på ett ungefär med vissa problem pga “för mycket att göra”. Att döma av resultaten var det – föga förvånande – ingen som tog otillbörlig hjälp som annars har figurerat lite här och var i online-schacket, både “här hemma” som internationellt. Till och med på mycket hög nivå.

På första plats, med bara en tappad halva hittar vi Theodor (4½/5) före en trio på behörigt avstånd med 3½ av 5. Av dessa hade Martin väldigt svårt att vinna, men å andra sidan förlorade han inte heller. Det räckte till en tredje plats, just bakom Åke och före Svante.

Grattis till alla topp tre! Och tack alla för en väl genomförd tävling … I skrivande stund ser det tungt ut, men vi ser förhoppningsvis ljuset i mörkret nu när vaccinationerna äntligen börjar ta fart. Med någon slags tur kan vi ses under hösten på det vanliga stället!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *