IM Reimanis och CM Trost i ledning halvvägs

Ritvars Reimanis
IM Ritvars Reimanis. Foto: Lars OA Hedlund/Sveriges Schackförbund.

När vi kommit halvvägs i turneringen leder IM Reimanis (Malmö AS) och CM Trost (Rockaden) jubileumsturneringen på full pott 4/4. Vi har spelat fyra ronder snabbschack och lite uppseendeväckande är att förra helgens vinnare av Norrköpings påskturnering, GM Sivuk, ligger 1½ poäng efter – kan han lägga in en långspurt? En halva efter ledarduon hittar vi GM Åkesson, IM Poley och FM Dragicevic, före ett koppel av 10 spelare på 3/4 däribland svenska mästaren IM Jung Min Seo och IM Pantzar. Gissningsvis finns turneringsvinnaren i denna grupp av 15 spelare.

Turneringen har hitills flutit på bra utan incidenter förutom i rond 4 när den pikanta situationen uppstod där GM Sivuk (Ukraina) lottades mot IM Poley (Belarus). Sivuk “protesterade” och menade att detta av politiska skäl inte var godtagbart för det ukrainska schackförbundet. Ronden lottades därför om vad gäller två partier där Sivuk och Poley fick nya motståndare efter det att deras motståndare godkänt detta.

(Båda bilderna av Lars OA Hedlund).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *