Vitalii Sivuk vinner jubileumsturneringen!

I bokstavligen turneringens sista parti lyckades GM Vitalii Sivuk till slut nöta ned turneringens överraskning Edvin Trost i ett slutspel med T+L och 3 bönder mot 2 fick Edvin till slut ge upp partiet inför hotet att bli matt och/eller tillåta motståndaren att få en ny dam – han segrade därmed med ½ poängs marginal. 15-årige Trost lyckades dock med  ½ kvalitets-poängs marginal hålla GM Ralf Åkesson bakom sig i resultatlistan. IM Milton Pantzar, IM Jung Min Seo, IM Ritvars Reimanis och FM Daniel Vesterbaek Pedersen samlade alla, liksom Trost och Åkesson, 6p på de 8 ronderna.

Foto: Lars OA Hedlund.

2 Comments

  1. Right here is the perfect site for everyone who wants to find out about this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I really will need toÖHaHa). You definitely put a brand new spin on a topic which has been written about for decades. Great stuff, just wonderful!

Leave a Reply