Hugo vinner ÖTM!

Öppna Tyresömästerskapen (ÖTM) avgjordes i särspel mellan Esa Tirronen och Hugo Hardwick. Och det blev dramatiskt. Tävlilnge avgjordes i särspel enligt SM-modellen: två snabbschackspartier á 10+5, vid behov följt av två blixtpartier (3+2) och avslutas med ett Armageddon-parti där vit har 6 minuter, svart har 5 minuter och vid remi vinner svart.
Öppna Tyresömästerskapen (ÖTM) avgjordes i särspel mellan Esa Tirronen och Hugo Hardwick. Och det blev dramatiskt.
Tävlilnge avgjordes i särspel enligt SM-modellen: två snabbschackspartier á 10+5, vid behov följt av två blixtpartier (3+2) och avslutas med ett Armageddon-parti där vit har 6 minuter, svart har 5 minuter och vid remi vinner svart.
Snabbschacksdelen slutade med en vinst var, varpå blixtdelen vidtog och Esa vann den första. I det andra pariet hade Esa angrepp, men missade att Hugo fick in en schack, och blev tvungen att blockera schacken med den dam han hade tänkt sätta matt med. I stället för att spela med dam under gav han upp, så det blev 1-1 där också.
I armageddonpartiet fick Esa vit och en extraminut. Det hjälpte inte. Det blev inget avgörande angrepp och till slut förlorae Esa på tid.
Det betyder att Hugo Hardwick till slut stod som segrare i Öppna TM.

Stort grattis!

Hugo Hardwick Foto: Lars OA Hedlund

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *