KM Snabb

Efter en dramatisk upplösning där Hongjun hans upp i sista ronden och följande särspel stod han ändå som segrare.

Så har också KM Snabb fått sin vinnare. Halvvägs in i tävlingen – som delades på två tillfällen – ledde Hongjun Wang på 3/3p efter att i tredje ronden ha vunnit mot Martin Skjöldebrand. De två ronder som spelades igår, bjöd på dramatik. Ställningen i täten var oförändrad med Hongjun 1p före fältet efter rond 4 när han vann mot Lars Eriksson och Martin vann mot Alexander Käll. 

Därefter vann Gunnar Andersson mot Hongjun varpå Martin mötte Svante Wedin som svart och efter Svante försökt söka motspel i sämre ställning förlorade han en bonde som offrades tillbaka mot total dominans på damflygeln. Till slut var svart två bönder över med en ostoppbar fribonde. Så vi hade två spelare på 4/5 – Martin och Hongjun.

Ett spännande särspel följde och Hongjun vann med 1½-½, det sista partiet på tid i vad som varit en förlorad ställning (om det var det på slutet minns ingen).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *