Nyheter

Lördagsträning 28e jan 2023

Rekordmånga på lördagsträning

Lördagen den 28e januari bjöd inte bara på vackert väder, utan också på rekordmånga deltagare i vår juniorträning. 30 (!) unga tyckte det var värt tiden att flytta pjäser och lära sig nya finesser tillsammans med våra ungdomsledare Svante och Åke! Jättekul tycker vi – och förhoppningsvis också alla unga som återkommer. Träning pågår, Åke L med rygger mot kameran övervakar. Flera av de som dök upp var tjejer, vilket är extra roligt.

Read More »

Rilton slut – vi träffas igen den 11e

Jaha så hände det som “alltid” händer när övertecknad spelar bra i Rilton. Jag skulle ha brutit när de första symptomen kom, men slutet blev 38,5 feber och kraftig förkylning. Sammantaget blev det så bara Svante som gjorde en “bra” turnering med 5½ av 9, vi övriga slutade på 4 poäng. Vi som spelade kommer att visa våra “bästa partier” på onsdag den 11e (om vi är friska – Martin har frisknat till lagom till första arbetsdagen, typiskt nog).

Read More »

God fortsättning!

2023 har börjat, vi är drygt 8 timmar in på det nya året. Låt oss hoppas att detta är året vi återigen får fred i Europa, TSK vinner sina grupper i lagtävlingarna och våra deltagare i andra turneringar lyckas ännu bättre än under 2022! Imorgon startar Rilton 1800, där Hugo Hardwick ställer upp. Vi har inga deltagare i Rilton Cup, men fyra i Rilton Elo som nu kommer halvvägs. Av de fyra har Martin och Svante lyckats bäst så här långt, med 3½ resp 3 av 5 möjliga poäng. Inte illa alls, och en möjlighet till en framskjuten placering finns

Read More »

Rilton Cup/Elo har kommit 1/3 väg.

Fyra TSKare spelar Rilton Elo (ingen i Cup) och det har hitills varit blandad framgång. Svante Wedin har plockat 2½ av 3, lika många har Martin Skjöldebrand, alltså 2½ av 3. Den senare efter att ha “spelat det bästa partiet på flera år” i rond 3. Nu får Svante och Martin bekänna färg ännu mer framöver. Fortsätter de som de börjat finns inga “lätta” partier kvar. Gunnar Andersson och Göran Ridnert har vardera 1½ och har lite lättare väg framöver.

Read More »

TSK KM avgjord

Tyresö KM avgjordes i onsdags. Segrare blev en comebackande Stefan Lundqvist som har smygtränat under pandemiuppehållet (?) på 6 av 7 poäng. Strax följd av Svante Wedin på 5½ och Göran Ridnert (som ömkligen misslyckades att spela ner sitt ratingtal och Esa Tirronen på 5 poäng. Vi har tyvärr ingen bild på KM-vinnaren, däremot en på bäste junior, Viktor Olovsson Kolewski som spelade ihop 4 poäng på de 7 ronderna.

Read More »

Föredrag bondeslutspel

Den sjunde december (7/12) håller Martin S föredrag om bondeslutspel på klubben. Start 19.30 och pågår c 1 timme. Vi håller det på en nivå så att även de som “bara” gjort bronsspringaren kan hänga med och lära sig lite nytt. Plats: som vanligt Kvarnhjulet B-huset.

Read More »